<
Activiteiten

Comics

Zonder comics geen volwaardig Pijnackerplein Bluegrass Festival. Al sinds jaar en dag (oftewel: vijf, en nu dus zes edities lang), gaan strip en muziek hand in hand. Ook dit jaar kun je in de Comic Corner terecht voor exposities, wordt er live getekend door kunstenaars, zak je onderuit in de leeshoek en kun je zelf aan de slag door workshops te volgen of aan te schuiven bij de tekentafel. Zet meteen je creatie in de spotlight door mee te doen aan de wedstrijd ‘Ontwerp je eigen bluegrass-stripheld’.
Laat je verleiden tot een stripaankoop door onze lieftallige striphostesses. Helaas, heren… de kleding blijft gewoon aan, het gaat hier om comics!

 

De artiesten:

Verbaas je niet als je de kunstenaars uit de Comic Corner terugziet in de expo, bij workshops, op de markt of zelfs in een van de bands: we hebben natuurlijk wel de grootste duizendpoten uitgenodigd. Dit zijn ze.

 

Is een banaan kunst? Volgens iSteef, oftewel Stephan Brusche wel en als dat het niet is, dan máákt hij er wel kunst van. Deze enige echte bananenkunstenaar maakt van het populaire stuk fruit in een handomdraai een Mondriaan, Dalí of bananenfabriek. Hè wat? Ja, hier moet je niet over nadenken, dit moet je zien en meemaken. Gáán met die banaan!

Meer info: www.sb77.nl

 

Hans Kievit brengt een volledige wereld tot leven met zijn kleipoppetjes. Hij maakte eerder al een heel voetbalelftal van klei voor het ADO Den Haag museum, exposeerde tijdens het Beeldfestival in Rotterdam en deed opdrachten voor onder andere Viva, ABN AMRO en het Ministerie (van verschillende zaken). Ingenieus kleiwerk, noemen we het. Kleikunstenaar in de dop? Hans helpt je een handje op weg tijdens de workshop.

Meer info: www.hanskievit.nl

 

Zonder huiskamer geen gezelligheid en zonder werkplaats geen werk, moet Joost Halbertsma hebben gedacht. De kunstenaar denkt praktisch en bouwt zijn eigen art-installaties. Schuif aan in zijn kartonnen woonkamer en ontdek de knusheid van karton.

Meer info: www.joosthalbertsma.nl

 

Haesjager, oftewel Hugo Seriese, vertaalt strips naar muziek. Of andersom. Bijvoorbeeld For No One van The Beatles. En dat is heel makkelijk, als je het hem vraagt. Kijk maar eens naar dit filmpje op YouTube. Appeltje-eitje? Laat je inspireren door Haesjager en probeer het zelf ook, bij voorkeur met een nummer van The Devil Makes Three of The Reverend Peyton’s Big Damn Band, natuurlijk.

 

Meer info: www.mijnnaamishaes.nl

 

Het vrije werk van Vectorific Design bestaat uit Pixelart. Onder het motto Less is more liet zij een reeks illustraties en Pixelpins tot stand komen. Speciaal voor het Bluegrass festival is er bovendien een 'Pixelpin Bluegrass Edition' ontworpen, van pixel banjo's tot pixel ukeleles. Verrijk je outfit geheel in Bluegrasspixelstijl.
Meer info: www.vectorificdesign.com

 

Uitgeverij Syndikaat geeft werk uit van getalenteerde debutanten en eigenwijs talent. Een van die talenten is striptekenaar Daniel Arruda Massa (1992). Hij publiceerde zijn eerste strip in het blad 'De stripper' toen hij 10 jaar was en is de auteur van onder andere Holy F*ck, Holy F*cked (met Nick Marino) en Zombie Hipsters, welke gemaakt werd voor Syndikaat. Een aantal jaren later en vele albums verder, maakte Daniel speciaal voor het Bluegrass Festival twee geweldige prints, die te koop zullen zijn in de Comic Corner van het festival.
www.syndikaat.nl

 

Verder ook aanwezig: de live tekenkunsten van onder andere Wasco en Michiel Hoving (die je de dag ervoor ook gewoon kan zien optreden in de band Reverse Cowboys, hiiiiyaaa!), Djanko, de zeefdrukken en comics van Howlin’ Quin en Syndikaat en Zone 5300 die onder andere Archibald Cartoons meenemen!