Nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Kneitergoede muziek in de maak

De repetities van Lead Beaters en De Likt

Niemand kon stil blijven staan tijdens de repetities van de speciale act van Lead Beaters met De Likt gisteravond. Terwijl een dame van OPEN Rotterdam een reportage maakte over deze bijzondere samenwerking, onze hoffotograaf er lustig op los flitste en de festivaldirecteur tevreden toekeek, concentreerden de  zes rasmuzikanten zich op lekkere muziek maken. Kan bluegrass samengaan met hip-hop? Ja, het klinkt kneitergoed. En dan waren ze nog aan het experimenteren, dus als ze straks voluit gaan spelen op 22 juni dan gaat het bladerdak er helemaal af. Oh ja, is dat zo? Ja, bekijk dit mini-voorproefje van de repetitie

 

Voorgeniettip: Spotify playlist

songs van bijna alle artiesten

Bijna alle artiesten die je straks live kan bewonderen zijn alvast te horen op de Rotterdam Bluegrass Festival 2018 Spotify playlist. Zo kom je de festivalloze dagen wel door. 

Plan your trip/plan je festivalbezoek

FAQ for tips

Where to stay and other tips. Hoe kom ik bij het festival en andere tips.

Lees de faq pagina.

Line-up helemaal compleet

Speciale show Kouwe Zaken

Met een fijne roffel in de vorm van de speciale show Kouwe Zaken is nu de hele line-up voor dit jaar bekend! Tijdens Kouwe Zaken brengen Bob Fosko, Pierre van Duijl, Ella Wonder en de onvolpreen Blue Grass Boogiemen Nederlandstalige murderballads. Kijk uit! Meezinggevaar niet uitgesloten!

Voor meer info en een voorproefje: http://bluegrassfestival.nl/line-up/kouwe-zaken

Voorgenie-tip 1: Birds of Chicago in BIRD

relaxte blues met een country randje

Nog ruim twee maanden te gaan tot het grote genieten. Om het wachten iets te verlichten, posten we zo nu en dan een tip van wat je in al die festivalloze uren kan doen. Om te beginnen een rustige inkomer, geen die-hard bluegrass, maar relaxte blues met een country randje van Birds of Chicago:

Birds of Chicago is an Americana/folk band founded in March 2012 in Chicago. The band is led by husband and wife, JT Nero and Allison Russell. Russell is formerly of the Canadian roots act Po' Girl. The duo-fronted band refers to their music as "secular gospel."

C.W. Stoneking speelt zaterdag 23 juni

magisch moderne oerklanken

Hoort en zegt het voort: C.W. STONEKING komt naar het RBF. Dat alles gratis ende voor niets. Komt allen luisteren naar zijn magische moderne oerklanken. 

 

 

Line-up bijna compleet

Nog twee verrassende acts te gaan, maar de line-up is bijna compleet. Kijk alvast op  de line-up pagina om te zien wat er voor unieke optredens gepland staat. Binnenkort hoor je nog wie die twee geheimzinnige laatste acts zijn.

Optreden Tony Trischka en Mike Marshall

Breaking news!

Grootmeester/hoogleraar van de vijfsnarige banjo Tony Trischka (US) is dit jaar headliner op het Rotterdam Bluegrass Festival. Hij komt speciaal voor dit optreden en een workshop naar het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord. De workshop is voor amateur en (semi)professionele banjospelers.

English version:

Tony Trischka gives unique performance at Rotterdam Bluegrass Festival together with Mike Marshall.

Grandmaster of the five-string banjoTony Trischka (US) is the first headliner of the Rotterdam Blue-grass Festival this year. He will come to Europe exclusively for this concert with a guest performance by mandoline maestro Mike Marshall and he will give a banjo workshop for amateur and (semi) professional banjo players.