<
Activiteiten

Comics

Zonder comics geen volwaardig Pijnackerplein Bluegrass Festival. Al sinds jaar en dag (oftewel: zes, en nu dus zeven edities lang), gaan strip en muziek hand in hand. Ook dit jaar kun je in de Comic Corner terecht voor exposities, wordt er live getekend door kunstenaars, zak je onderuit in de leeshoek en kun je zelf aan de slag door workshops te volgen of aan te schuiven bij de tekentafel. Zet meteen je creatie in de spotlight door mee te doen aan de wedstrijd ‘Ontwerp je eigen bluegrass-stripheld’.
Laat je verleiden tot een stripaankoop door onze lieftallige striphostesses. Helaas, heren… de kleding blijft gewoon aan, het gaat hier om comics!

 

Syndikaat

Syndikaat is de uitgeverij van Marc de Lobie. Als echte stripfanaat geeft hij boeken uit van onder andere Bun Bun en Evert Kwok. Met een verzameling mooie stripalbums én tekenaars komt hij naar het festival!

 

Paul Schuijt, verkoopt op zaterdag zijn vintage notitieboekjes van kaftwerk: http://www.kaftwerk.com

 

Marloes Messemaker, komt zaterdag portretjes te tekenen: https://www.instagram.com/mesloes/

 

Michael van Kekem neemt zijn zeefdrukken mee: http://www.michaelvankekem.com/

 

Hollandsch Metaal

Hollandsch Metaal is een nieuw, onafhankelijk, Rotterdams stripkwartaalblad. Gemaakt door De Rotterdamse 7 (DR7), hun alter ego's en vrienden!

 

Joost Halbertsma

Joost is grafisch ontwerper en tentoonstellingsontwerper voor verschillende musea. Naast zijn eigen underground comics brengt hij samen met een aantal anderen het magazine Kutlul uit.

 

Ckoe

Ckoe tekent strips voor o.a. Okki, Jippo en als eigen werk ‘Uier’, waarvan 7 boeken verschenen. Ook maakte hij animaties voor Sesamstraat en BNN’s programma Proefkonijnen.

 

Argibald

Argibald kennen we van zijn aparte humor en absurdistische strips in o.a. De Speld, Het Parool en de Nieuwe Revu.

 

Maaike Hartjes+FLo+Ruben Steeman

Maaike Hartjes maakt de wekelijkse strips in het tijdschrift Viva. Ook maakt ze illustraties voor kranten tijdschriften en bedrijven. In 2016 won ze de prestigieuze Stripschapprijs voor haar werk.
Flo maakt illustraties voor kinderboeken. Ook bracht hij 7 eigen stripalbums uit. Zijn tekeningen zijn gepubliceerd in Expreszo, Zone5300, Schokkend Nieuws, NRC en het AD.
Ruben Steeman maakt sinds 2002 onder de naam ‘RuSt’ dagtekeningen op zijn website. Sinds 2005 is hij zelfstandig als eigenaar van ontwerpbureau buro RuSt, met vaste opdrachtgevers zoals het Jeugdcultuurfonds, Fair Wear Foundation, Theater Bellevue en het Nederlands Blazers Ensemble.

 

iSteef

Waarom zou je nog tekenen op papier als het ook op bananen kan? Sinds kunstenaar iSteef (Stephan Brusche) bij toeval ontdekte dat bananen zich prima lenen om op te tekenen ging het hard met zijn carrière. Hij werd ontdekt via Instagram en al snel berichtten media over de hele wereld over zijn fuitdoodles. Inmiddels heeft hij zelfs zijn baan op kunnen zeggen en leeft hij van zijn kunst.